Peru

Dit is een deel 2 nascholingsreis voor oud-cursisten! 

Inhoud deel 2:

Een verdiepende mindfulness reis op zoek naar wat geluk voor jou betekent. Korte meditaties gecombineerd met geaccrediteerde intervisie met je collega’s. Over de vier onmeetbare waarden van het Tibetaans boeddhisme, Deep Listening (https://www.mindful.org/deep-listening/) en een rondje Bateson (https://www.coachcenter.nl/bateson-de-logische-niveaus-van-denken-leren-en-veranderen/) waarin alle lagen van je persoonlijkheid in het licht komen. Je leert verder over ‘Geweldloze communicatie’ (https://en.wikipedia.org/wiki/Nonviolent_Communication) en ‘Deep Democracy voor groepen’ (https://www.deepdemocracy.nl/over-deep-democracy/achtergrond
De diverse concepten (zoals het Button control system, de Cirkel van het wegcijferen, de Dramadriehoek en meer) uit deel 1 worden herhaald. Voor 32 punten geaccrediteerd inclusief een terugkomdag op de Veluwe, een half jaar later. 

Reisbeschrijving:Peru 15/10 – 25/10 2020

Een rechtstreekse vlucht naar Lima met KLM. We bezoeken Arequipa, Colca Canyon met de condors, Cusco, Machu Picchu en al het omringende moois! 
Kosten begeleiding 2.350 euro, reiskosten ongeveer 2.600 euro (twee persoonskamer). 
Zie hier het reisprogramma Peru via Outsight Travel:  

Reisschema Peru:

Dag 1
Na aankomst op het vliegveld in Lima worden jullie opgewacht op de luchthaven en naar jullie hotel gebracht, waar jullie een nacht verblijven. Jullie kunnen hier even heerlijk bijkomen van de vlucht, voor de echte reis begint! Jullie verblijven in hotel Girasoles in Miraflores.
Dag 2
Op de tweede dag vliegen jullie verder naar Arequipa. Er zijn verschillende vluchttijden mogelijk. We willen jullie voorstellen, om in de ochtend een fietsexcursie maken met een gids door de wijken Barranco en Miraflores. Deze eindigt met een brainstorm sessie in een van de prachtige parken die er in Miraflores zijn, misschien in Parque del Amor. Deze is nog niet opgenomen in het prijsvoorstel, ik hoor graag of je interesse hebt, of liever een toer per bus wenst. Dan zal ik dit nog toevoegen aan het programma.
Aangekomen in Arequipa, kunnen jullie inchecken in het hotel La Maison de Elise en eventueel voor het diner nog een korte brainstorm sessie inplannen. De prachtige stad Arequipa in de bergachtige streek in het westen van de Andes ligt op meer dan 2.300 meter hoogte, omringd door spectaculaire bergen en canyons. Vanaf het historische Plaza de Armas in het centrum van de stad hebben jullie een prachtig uitzicht op de bijna 6.000 meter hoge vulkaan El Misti met zijn besneeuwde bergtop.

Dag 3
Jullie hebben een vrije dag ter beschikking. Er zijn veel mooie pleinen, of bezoek het prachtige klooster van Santa Catalina, ook hier kun je mooi vergaderen. Er hangt een relaxte sfeer en met het ‘eeuwige lente’-klimaat is het heerlijk rondslenteren over de pleinen en sfeervolle straten.
Dag 4
Vanuit Arequipa begint de tocht door de Colca Canyon, langs verschillende Andes dorpjes waar jullie kennis maken met de lokale bevolking in hun schitterende traditionele kledij, jullie overnachten in een bergdorp! De reis met de minibus duurt ca. 4 – 5 uur, we kunnen het vertrek naar wens invullen, eventueel na een vergadering in de ochtend. Jullie rijden door het Pampa Cañahuas Nationale Reservaat, waar jullie misschien een lama, alpaca of de wat zeldzamere vicuña zullen zien. Onderweg stoppen jullie meerdere malen om van het uitzicht te genieten: drie vulkanen en de Peruaanse uitgestrekte vlakten zijn zeker de moeite van een paar foto’s waard.
Voor de lunch worden jullie naar het hotel gebracht in Coporaque, een traditioneel bergdorpje. ’s Middags kunnen jullie eventueel de warmwaterbronnen van La Calera bezoeken of relaxen in een hangmat bij het hotel en genieten van het prachtige uitzicht of natuurlijk weer de tijd gebruiken voor overleg!
Dag 5
Een hoogtepunt van de tocht is een bezoek aan de Cruz del Condor waar jullie een schitterend uitzicht hebben op de Canyon en wellicht ook de majestueuze condor ziet overvliegen! Jullie vertrekken vroeg naar deze plek. Onderweg met de minibus bezoeken jullie het traditionele dorp Pinchollo en de mooiste kerk in de vallei te Yanque. Ook stoppen jullie bij het Antahuilque uitzichtpunt, hier zien jullie prachtige eeuwenoude pre-Inca terrassen. Er is een uitkijkpunt onderaan de Cruz del Condor waar jullie samen kunnen zitten en met het prachtige uitzicht is een brainstorm sessie extra leuk. Vervolgens reizen jullie na lunchtijd vanuit Chivay weer terug naar Arequipa, waar jullie in de late middag zullen aankomen en nog een nacht verblijven.
Dag 6
De volgende ochtend worden jullie vroeg naar het vliegveld gebracht voor de vlucht naar Cusco. Jullie komen hier rond 10 uur aan en hebben de rest van de dag vrije tijd. Eens vormde Cusco het hart van het Inca rijk. Later werd de stad veroverd door de Spanjaarden. Zij vernietigden de stad en bouwden een nieuwe koloniale stad op de fundamenten van de Inca bouwwerken. Slenter via smalle en steile straatjes langs kunstenaarswinkeltjes naar de kleurrijke en schilderachtige wijk San Blas. Hier vind je historische architectuur en een fantastisch uitzicht over de stad! Ook kunnen jullie het Museo Inka bezoeken, het museum heeft de grootste Incaverzameling van de wereld met onder meer mummies. Ook hier heb je, net zoals in Arequipa, genoeg pleinen en leuke plekken om te vergaderen.

Jullie verblijven in een bijzonder hotel. Hotel Niños is gevestigd in een 17e-eeuws koloniaal pand en heeft een interessant verhaal: de Nederlandse oprichtster van het hotel is in 1996 in Peru komen wonen om straatkinderen op te vangen! De eigenaresse heeft toen een eigen stichting opgezet, Stichting Niños Unidos Peruanos, en de gehele winst van het hotel gaat daar naartoe. Hierdoor krijgen inmiddels ongeveer 600 kinderen elke dag twee maaltijden in speciaal opgezette kinderrestaurants, waar ze ook veilig kunnen spelen en hun huiswerk kunnen maken.
Dag 7
De volgende dag brengen jullie een bezoek aan de Heilige Vallei van Ollantaytambo! De vallei ligt circa 2 uur rijden van Cusco, op de route naar Machu Picchu. In de vallei vind je authentieke Peruaanse dorpjes zoals Pisac en Ollantaytambo, waar de bevolking nog in klederdracht loopt. Geniet van de prachtige natuur, ontsnap aan de drukte en bezoek de vele bijzondere ruïnes in de omgeving. Ook hier zou weer een mooi plek zijn voor een overleg. Op de kleurrijke markt van Pisac hebben jullie dan de mogelijkheid om mooie souvenirs te kopen. Na de lunch in Urubamba bezoeken jullie het Inca-stadje Ollantaytambo, bijzonder omdat het bovenop originele Incahuizen is gebouwd. Dan gaat de rit weer terug naar Cusco.
Dag 8
Vanuit Cusco reizen jullie per trein naar het dorp Aguas Calientes; voor een bezoek aan de beroemde Inca Stad Machu Picchu. De trein brengt jullie naar Aguas Calientes. Het dorp ligt prachtig, in een diepe kloof met uitzicht op stenen kliffen en bossen. Als jullie zin hebben, kunnen jullie een bezoek brengen aan de natuurlijke warmwaterbronnen waar het dorp haar naam aan te danken heeft. De trein vertrekt vroeg in de ochtend. In Aguas Calientes kun je bij de boulevard aan de rivier ook weer gezellig samen zitten. Let op – het is wel een druk bezochte plaats, het meest toeristische dorp in Peru. Het Waman Hotel heeft een gezellig restaurant met een apart zitgedeelte, eventueel kan daar gereserveerd worden voor jullie overleg.
Dag 9
’s Morgens vroeg nemen jullie een van de eerste pendelbussen naar boven, waarna jullie onder begeleiding van een Engelssprekende gids Machu Picchu bezoeken. Waan je in het mysterieuze en mystieke Inca tijdperk. We kunnen niet garanderen dat de hele groep voor een bepaalde tijd kan vergaderen, terwijl ze zich in de archeologische ruïnes bevindt. Dit komt door het feit dat er nu veel meer controle is in de ruïnes en de tijd die daar wordt doorgebracht beperkt is. Dit moet samen met de gids ter plaatse bekeken worden. In de middag gaan jullie per trein terug naar Cusco.
Dag 10
Jullie hebben nog een vrije ochtend in Cusco, voordat jullie in de middag naar het vliegveld gebracht worden voor de terugvlucht via Lima naar Nederland.

OutSight Travel – 020-6702656 – Peru.OutSight.nl
Dag 11
Aankomst in Nederland
Ik heb gezocht naar een geschikte vlucht bij het reisvoorstel. Omdat de vlucht per KLM met vertrek op 15 oktober vooralsnog het beste aansluit bij je reiswensen, heb ik deze vlucht in het bijgaande reisvoorstel gezet. De binnenlandse vluchten kunnen eventueel nog op andere tijden geboekt worden, dit kunnen we nog samen overleggen. De prijzen zijn afhankelijk van het aantal personen en de beschikbaarheid.

Accreditatie 32 nascholingspunten (intercollegiale toetsgroeppunten èn tegelijk gewone punten)

Reisorganisatie via Outsight Travel. 

 


2021

donderdag 14 t/m zondag 24 oktober deel 2. On hold ivm Covid

2022

donderdag 15 september t/m zondag 25 september 2022

 

 

 

Begeleider deze week: Vincent Muller, huisarts en supervisor/coach NHG. 

Aanmelding individueel of per groep(je).

Nadere informatie: 06 53857963;