Feedback over de nascholing Mindfulness

Deze page is gestart op 12 april 2014!

Hieronder de feedback van verschillende deelnemers; geanonimiseerd vanwege hun privacy!

Nepal: “Vincent is een gedreven coach die een uitdagend concept (een rondreis door Nepal gecombineerd met intervisie en mindfulness training) tot een daverend succes heeft gemaakt. Een onvergetelijke week zoals ik die iedereen toewens.” (I.  Apotheekhoudend  huisarts)

Jordanië: “Ik ben mee geweest op de nascholing Mindfulness naar Jordanië. De reis was geweldig! Niet alleen was het land heel bijzonder om te zien en ervaren, maar ook de nascholing was erg goed. Inhoudelijk nuttige (psychologische) modellen geleerd, die ik in de praktijk kan gebruiken. Ook deden we veel intervisie, ditmaal op een manier waardoor je echt meer inzicht krijgt. Het totaal pakket is een hele bijzondere ervaring, wat voor mij de beste nascholing tot nu toe is geweest. Echt een aanrader.” (Eva, 31 jaar, waarnemend huisarts)

Jordanië: “Jordanië is een geweldig en inspirerend land voor deze cursus. Hele fijne begeleiding, met het hier geleerde kan ik zowel werk als privé de komende tijd prima aan de slag! Ook voor de scepticus worden mindfulness en meditatie heel praktisch toepasbaar gemaakt. Ik kijk nu al uit naar de terugkomdag, leuk om de medereizigers weer te ontmoeten en te horen hoe het iedereen vergaan is.” ( huisarts)

Jordanië: “Wat een prachtige plek om zo’n bijzondere nascholing te doen. Een prachtig land: mystiek, sereen, oosters, vriendelijk. De nascholing en het land lijken voor elkaar bestemd. Door de hectiek van alledag vergeet je soms stil te staan. Even te pauzeren. Bewust te worden van je bezigheden en dagelijkse beslommeringen. Heerlijk om een week lang even uit het ritme van je werk en thuis te stappen. Fijn om in een kleine groep met een gedreven begeleider open te kunnen zijn. Elkaar aan te vullen en te leren van elkaar. Deze nascholing heeft mij ontzettend veel gebracht. Het maakt het huisartsenvak nog leuker en zorgt ervoor dat ik ook daarbuiten die zorgzame en lieve moeder partner kan zijn.” (Mirjam, huisarts). 

Jordanië: Wandelen door de pracht en praal van Jordanië, slapen onder de sterren in de woestijn, verkeren in Oosterse sferen en dit alles door middel van de mindfulness-training met volle aandacht beleven. Een perfecte combinatie van reizen en stil staan. Vincent Muller heeft een zeer afwisselend programma samengesteld waarbinnen ruimte is voor ieders behoeftes en die vooral ook ruimte biedt om deze behoeftes voor jezelf duidelijk te krijgen. Een nascholing om nog heel vaak aan terug te denken en die zeker ook nog lang daarna op zowel persoonlijk als professioneel vlak een positieve invloed heeft.” (Huisarts)

Jordanie: …twee weken geleden teruggekomen uit Jordanie, wat een enorme boost op alle vlakken van communicatie! Behalve dat het een prachtige reis was ben ik verrast wat de week voor mij persoonlijk gebracht heeft. Ik ben vol enthousiasme mijn spreekuren aan het draaien, met hernieuwde communicatiestrategieen. Een reis die ik iedereen aan kan raden!” (Huisarts)

Nepal:De Nepal cursus mindfulness & meditatie overtrof alle verwachtingen. De inhoud is duidelijk en helder, de groep veilig en zeer waardevol. De begeleiding van de coach is precies wat je mag hopen van een coach. Prikkelt en stimuleert waar nodig, creeert kaders en plaatste wegwijzers om persoonlijke groei en ontwikkeling te bevorderen. Zijn scherpe observaties en kunst van ruimte geven of nemen voelt hij feilloos aan. De groepsdynamiek is hierbij ontzettend waardevol een ware veilige ‘speeltuin’om met je eigen doelen aan de slag te gaan. Dit onder overweldigend toeziend oog van de Himalayas, natuur, stilte, rust en de Nepalezen. ‘Priceless’. (Huisarts)

Jordanie oktober: ” De reis naar Jordanië was voor mij een meervoudig groot succes, niet alleen de (her)beleving van wat mindfull bezig zijn voor je kan betekenen, maar ook te zien wat het met anderen doet. Dat op zich is mooi, maar ook een bevestiging dat wat je zelf ervaart geen zinsbegoocheling is. De terugkomdag heeft ook daarin toegevoegde waarde en is, net als de reis, voor herhaling vatbaar! (Huisarts)

Haute-Nendaz: “Januari 2015 Haute Nendaz, een bijzondere ervaring in een prachtig chalet op de berghelling van het pittoreske Zwitserse gebied. We hadden een klein groepje en al snel was iedereen vertrouwd met elkaar. Herkenbare issues kwamen aan bod, die door de methoden van de cursus in een ander licht kwamen te staan. De beginselen van meditatie, zonder al te veel zweven, stelden in staat bewust te worden en tot rust te komen. Je eigen gang kunnen gaan, je kunnen terugtrekken als je dat zou willen, skiën en met elkaar napraten in de skilift, zorgden naast de lesmomenten voor een open en ontspannen sfeer. Ik heb veel aan de cursus gehad. Fijn om letterlijk en figuurlijk afstand te nemen van de dagelijkse zaken en met een fris hoofd vol berglucht terug te keren naar de realiteit. Ik denk nog vaak terug aan de tips en trucs (en de trip 🙂 ) en krijg dan een geconditioneerde glimlach. Dank Vincent voor de waardevolle inzichten, het was een onvergetelijke nascholing. Ik kijk uit naar een vervolg!”S.J. verzekeringsarts i.o.

Jordanie oktober 2021: “Onze Jordanie scholingsreis in de 1e week van oktober heb ik als zeer intensief, sportief, leerzaam en magisch ervaren. In een leuke groep gelijkgestemde collega’s scholen, bijscholen, heeft mij persoonlijk en professioneel verdieping en voldoening gegeven. De interessante, indrukwekkende methodiek onder leiding van coach Muller die werd toegepast en aangeleerd was een echte eye-opener. Naast de scholing ook een vol reisprogramma met veel wandelen (gemiddeld 20.000 stappen per dag) Met als hoogtepunten het magische Petra en slapen onder de melkweg in de Wadi Rum Woestijn. Een echte aanrader dus. M. v.d. P. huisarts