Coaching voor artsen

ArtsenCoaching is een klein onafhankelijk door het CRKBO gecertificeerd bureau voor (BTW vrij) geaccrediteerd kortlopend beroepsonderwijs dat nascholing biedt aan huisartsen, medisch specialisten, A(n)ios, coassistenten en medisch personeel. Alle begeleiding is geaccrediteerd als nascholing in GAIA via het Nederlands Huisartsen Genootschap. Deze nascholing is speciaal gericht op de competenties samenwerking, communicatie en professionaliteit.

Alle begeleiding van huisartsen is geaccrediteerd als intercollegiale toetsing (in groepen) of normale nascholingspunten (individuele coaching of supervisie); voor medisch specialisten is begeleide intervisie door een supervisor/coach NHG sinds begin 2013 ook geaccrediteerd als intercollegiale toetsing! Per specialisme gelden een maximaal aantal punten.  

Eigenaar is Kaderhuisarts Supervisor/Coach van het NHG en Kaderhuisarts EKC Vincent Muller uit Voorschoten.

Vincent Muller heeft zitting in het bestuur van de ‘Stichting van klacht naar kracht’ .  Deze Stichting houdt zich bezig met het verbeteren van de begeleiding van artsen die zijn verwikkeld in een klachtenprocedure.

Naast het geven van geaccrediteerde individuele oplossingsgerichte coaching  geef ik ook geaccrediteerde begeleiding zoals individuele supervisie, groepssupervisie(huisartsopleiding), begeleide groepsintervisie, loopbaanbegeleiding, burnout begeleiding (of preventie),  en begeleiding bij klachtenprocedures.

Arts&Coaching  biedt ook speciale vormen aan van begeleide intervisie -met als hoofdthema Mindfulness- op inspirerende en fascinerende buitenlandse locaties! Hiervoor krijgen de deelnemers intercollegiale toetsgroeppunten (huisartsen EN medisch specialisten).

Als Supervisor&Coach NHG, en als Huisarts n.p. begeleidt Vincent Muller deskundig, en geaccrediteerd! Als co-begeleiders worden soms ook andere deskundigen ingeschakeld. 

Vincent Muller  zet de Mindfulness Week voor huisartsen en medisch specialisten uit op unieke locaties: op een zeiljacht in de Stockholm Archipel; rondreizend door Peru; in het prachtige en cultuurrijke Myanmar; in het land van het Geluk Bhutan;  onder de sterrenhemel in de bergwoestijn (Wadi Rum) in Jordanië. Ongeveer 32 toetsgroeppunten in 7 + 1 dagen!

U kunt zich hier individueel voor aanmelden, en als groep. Zie bladwijzer ‘Workshops Mindfulness’.

Bovengenoemde weken met een groep huisartsen/medisch specialisten hebben een uniek concept van vrijheid in het nu, gecombineerd met  zelfsturend leren in de vorm van begeleide intervisie met Mindfulness als centraal thema. De overweldigende natuur is helpend om tot rust te komen, en om het concept van Mindfulness te onderzoeken en leren toe te passen in het medische vak.

Om ook te overdenken hoe je hier gekomen bent, wat je hebt geleerd, en wat jij nu nodig hebt, en hoe je morgen zou willen inrichten. (begeleide) Intervisie en Intercollegiale toetsing met inspirerende niet oordelende collega’s, die vergelijkbare ervaringen hebben met de mooie en moeilijke kanten van het huisartsen/specialisten vak. Het gaat ook over de kunst om je vak in te passen in privé leven met tijd voor jezelf, gezin, familie en vrienden. De week in het buitenland (inclusief een terugkomdag op de Veluwe) levert je ongeveer 32 uur intercollegiale toetsgroeppunten op. Met een opgeladen accu, nieuwe tools, meer bewustzijn, nieuwe ideeën of een nieuw perspectief kom je weer thuis!?

Vincent Muller is aangesloten bij de Beroepsvereniging van NHG Supervisoren/Coaches: Coaches voor Medici.

Coaches voor Medici

Hét – onafhankelijke – netwerk van coaches binnen de medische sector

Coaches voor Medici is een netwerk van artsen en psychologen met een gecertificeerde coachingsopleiding, exclusief werkzaam voor de medische sector.

Coaches voor Medici is voortgekomen uit de Vereniging van NHG supervisoren en coaches. Voor meer informatie over de achtergrond van Coaches voor Medici klik hier

Coaches voor medici werkt samen met: KNMG, LHV, NHG, OMS.